Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2007 22:42 - Living on the edge
Автор: puresmile Категория: Тя и той   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
0



Оказа се, че поне няколко човека прочетоха дебюта ми, та поне има шанс да вразумя някое мъжко създание, което системно пренебрегва едно много важно и непреодолимо състояние на жената до себе си. Знае ли човек, може и моето домашно любимо същество да прочете нещо най-накрая и да спре да ми опустошава сладките запаси за черни дни...
Хора, за нещастие много жени са подвластни на ПМС, а покрай тях приятели, половинки, познати, колеги и т.н. Аз се старах да разясня по много начини у дома защо не трябва да ме дразнят в определени периоди, но без резултат :) Мъжете не разбират това състояние, но ако се опитате да си представите следната ситуация, може и да се доближите към усещането:
Представете си, че любимият ви отбор губи, ама наистина с много в много важен мач. В допълнение проекта на работа е закъсал, не можете да спите и не знаете точно защо. Всички ви изнервят, защото искат нещо без да се интересуват дали така не ви поставят в трудна ситуация и на никого не му пука, че на вас ви е гадно.
Разновидностите на ПМС са различни, може да е само леко главоболие, но може да има вълчи глад, безсъние, физически оплаквания, страх, агресивност и изобщо много. Следващият път, когато посегнете към запасите от висококалорични сладкиши на приятелката или съквартирантката си, помислете дали в този момент тя не си мисли примряла точно за това последното шоколадово блокче и мисълта за вкуса му я успокоява...А как ще се почувства, когато се прибере след изтощителния ден, с трепетни ръце отвори шкафа и види, че е празен?! Ако не ви пука за нея, защото има и такива екземпляри, помислете за собствената си безопасност - никога не изяждайте последното щоколадче, когато ТЯ е във вихъра на ПМС! Не й се присмивайте, че яде едновременно чипс и шоколад, не смейте дори. Опасно е и може да съжалявате :)Сигурно се питате какво можете да правите тогава...Ами много е просто, обръщайте и внимание. Жените с ПМС в този момент се чувстват уязвими и самотни, не ги пренебрегвайте. Не е нужно да сте с тях постоянно, но предполагам не ви пречи да отделяте по 1 час от безценното си време...Да, знам, че има мач, че колегите искаха да ходите на боулинг, а приятелите ви  каниха на купон, но по-добре 1 час така, отколкото после 10 дни скандали, рев, сополи и нерви...Зная, че не ви се вярва, но се загледайте в нея и ще видите признаците. Толкова е лесно да го преодолеете без да си лазите по нервите. И никога, ама наистина никога не оправдавайте скандала с това, че тя е в цикъл! Така ще я засегнете, защото я изкарвате виновна. Тя никога не се оправдава с това, нали? Не го правете и вие.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: puresmile
Категория: Лични дневници
Прочетен: 180189
Постинги: 62
Коментари: 258
Гласове: 2912
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930